Milyonların dört gözle beklediği haber geldi! Kredi ve kart borçlarında yapılandırma başladı

Milyonlarca vatandaşın merakla beklediği kredi ve kredi kartı borcu yapılandırma süreci resmen başladı. Kamu bankaları ile başlatılan bu süreçte özel bankalar da adım atmaya başladı. Borçlarını ödemekte zorlanan vatandaşlar, borçlarını 60 aya kadar vadeyle yeniden yapılandırma imkanına sahip olacak. Peki, yapılandırma detayları neler? İşte tüm ayrıntılar...

Milyonların dört gözle beklediği haber geldi! Kredi ve  kart borçlarında yapılandırma başladı

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Enflasyon nedeniyle kredi ve kredi kartı kullanımı artarken, biriken kart borçları için yapılandırma fırsatı geldi. Hem kamu hem de özel bankalar kart borçlarını yapılandırarak, 60 ay vadeye kadar ödeme kolaylığı sağlayacak.

Kart borcunu ödeyemeyenler uzun zamandır bankaların yapılandırma kampanyalarını bekliyordu. Nihayet Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank kart borçlarının yapılandırılmasına başladı. 

BORÇ YAPILANDIRMA BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Borç yapılandırma başvuruları bankalardan yapılacak. Vatandaşlar, borcunun olduğu bankaya giderek ödeyemediği kredi kartı ile kredi borçlarının yapılandırması için başvuru yapabilecek.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, (BBDK), bireysel kredi kartı ve ihtiyaç kredisi borcunu ödeyemeyenler için 60 aya kadar yapılandırma imkanı getiriyor. Bireysel kredi kartlarında dönem borcunun asgari tutarını ödeyemeyenler, mevcut kredi kartı borç bakiyelerini 60 aya kadar yapılandırabiliyor. 

Her aya düşen taksit tutarı, ilgili ayın asgari ödeme tutarına eklenerek yapılandırılan kredi kartı borcunun en az yarısı ödeninceye kadar ilgili bankadaki kredi kartı limiti artırılamayacak.

BBDK,  kredi kartlarında asgari ödeme oranında da değişikliğe gitti.

Dönem borcunun yüzde 20'si olan asgari ödeme oranında sınır tutar, 25 bin liradan 50 bin liraya çıkarıldı. 50 bin lira ve altında olan kredi kartları için asgari ödeme oranı dönem borcunun yüzde 20'si olurken, 50 bin lira ve üzerinde olanlarda yüzde 40 olarak uygulanacak.

BDDK'nin adımlarıyla uyumlu şekilde TCMB, bireysel kredi kartlarına uygulanan azami akdi faiz oranlarını kredi kartı dönem borcuna göre referans orana bağlı olarak farklılaştırdı. Bu kapsamda belirlenecek oranlar 24 Ekim'de açıklanacak ve 1 Kasım'da yürürlüğe girecek.

Milyonların dört gözle beklediği haber geldi! Kredi ve kart borçlarında yapılandırma başladı

İptal

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

0 Yorum

Daha fazla gösterilecek yazı bulunamadı!

Tekrar deneyiniz.